Zomerse editie WaDo Open

LTC Brederode heeft een warm maar gezellig tennistoernooi achter de rug. Tijdens het twaalfde WaDo Open zijn zo’n 500 wedstrijden gespeeld. Doordeweeks de 50+, een garantie voor gezelligheid, in de weekenden en ‘s avonds het hoofdtoernooi met hoogstaand tennisspel.

Traditioneel zijn de finales op de zondag, in iedere categorie één, wat betekende dat er 42 finales partijen werden ingepland. Het neusje van zalm de HE3 en de DE4 werd winnend afgesloten door Jairo Seur en Evelyne Tuijp. De laatste finale wedstrijd was de Heren 3 dubbel, dit was een demonstratie van goed dubbelspel  wedstrijd die winnend werd afgesloten door Casper Mantje en Sven Haver.

De wedstrijdleiding vind het ieder jaar een uitdaging om met alle verhinderingen rekening te houden, wat door spelers en speelster bijzonder wordt gewaardeerd.

Tussen het einde van de laatste wedstrijd en het begin van de prijsuitreiking viel er nog een bak regen, de banen waren blank maar dat gaf niet meer. Verder verliep de prijsuitreiking vlot waarbij Reinout van Waalwijk vaan Doorn meldde ook het 13e WaDo Open te houden in week 27 van 2016.

Helaas meldde toernooileider Hans Demmers dat dit zijn laatste open toernooi was, aan opvolging wordt inmiddels druk gewerkt. Over WADO 50+, Het was weer een groot succes met iets  meer inschrijvingen dan vorig jaar. Zo waren er vorig jaar 75 dubbels tegen 77 dubbels dit jaar. Er waren poultjes gevormd waarin gedurende vijf dagen er vanaf 12.00 uur drie rondes gespeeld werden van elk anderhalf uur. Elk poultje speelde tenminste drie maar meestal vier wedstrijden.

Ook dit evenement werd voor de 12e keer gesponsord door Makelaar Van Waalwijk van Doorn. Het werd een tropisch warme week, waardoor sommige partijen op verzoek op een vroeger tijdstip dan gepland werden gespeeld en er werden een paar dagen verkorte sets gespeeld, hierbij werd vanaf 2-2 in beide sets begonnen.