schoenen

Zo haal je meer uit het halletje in je huis

PARTNERBIJDRAGE

Het halletje is de ruimte waar je het huis binnenkomt en vanaf waar je vaak de trap naar de eerste verdieping van de woning vindt. Misschien ben je zelf niet zo vaak in je halletje te vinden en vergeten dat dit eigenlijk de welkomstruimte van het huis is. Veel mensen weten daarom ook niet zo goed wat ze met deze kleine ruimte in het huis moeten doen. Maar, je kan eigenlijk veel meer uit deze ruimte halen! Wil je weten hoe? Lees dan dit artikel verder.

Opbergruimte

Het halletje kan je ten eerste goed gebruiken als plaats voor extra opbergruimte. Zo kun je hier bijvoorbeeld schoenenrekken plaatsen, zodat je zo veel mogelijk schoenen kunt opbergen. Ook is dit de ruimte waar je je jassen en andere accessoires, zoals mutsen, handschoenen, sleutels en portemonnees opbergt. Verder kan je in het halletje nog een extra kast plaatsen, waar je spullen kunt plaatsen die je niet al te vaak nodig hebt. Denk bijvoorbeeld aan een kast voor de stofzuiger, of de dweil.

Een warm welkom

Naast praktische zaken, kan je het halletje ook omtoveren tot een mooie ruimte waarbij gasten zich bij binnenkomst gelijk welkom voelen. Investeer allereerst in een mooie deurmat, en leg een trapmat op elke trede van de trap. Deze matten zijn niet alleen functioneel maar geven ook een warme uitstraling aan het halletje.

Verlichting

Juist omdat het halletje vaak aan de kleine kant is, is het belangrijk om de ruimte in alle hoeken goed te verlichten. Zo zal de ruimte gelijk ook een stukje groter ogen. Daarnaast kan een mooie lamp ook veel toevoegen aan het interieur van het halletje.

Een spiegel

Een spiegel kan ook absoluut niet ontbreken aan het halletje. Het halletje is de ruimte waar je je begeeft vlak voordat je het huis uitgaat. Een spiegel in het halletje is dan ook essentieel voor als je nog even wilt checken of je outfit er goed uitziet of je lipstick er nog goed op zit. Daarnaast kan een spiegel een ruimte ook een stukje groter laten lijken.

Een zitplaats

Verder kan een kleine zitplaats ook zeker niet ontbreken in het halletje. Een stoel of een kruk is natuurlijk erg handig wanneer je je schoenen uit of aan trekt. Daarnaast zijn er ook speciale bankjes of krukken waar je ook opbergruimte in kunt vinden. Dubbel zo praktisch dus!

Het halletje hoeft geen saaie, kale ruimte te zijn. Met de juiste inrichting haal je veel meer uit de ruimte!