Zes maanden werk in unieke foto

De bekende fotograaf Ed Geels heeft zich de afgelopen maanden gestort op de creatie van een foto die zo uit de filmwereld afkomstig lijkt. Het betreft hier echter geen fantasy- of science fictionfilm, maar een zorgvuldig samengesteld en gefotoshopt kunstwerk met Velsenaren in de hoofdrol.

Op de achtergrond is iets bijzonders te zien: de Belgische tweekoppige schildpad Kianga. Deze Afrikaanse sporenschildpad is een ‘foutje’ van Moeder Natuur en bestaat echt. Hij heeft twee koppen en twee ruggengraten, maar één lijf. Met deze schildpad als basis creëerde Ed gedurende zes maanden een sprookjesachtig tafereel.

Op de voorgrond staan de zorgvuldig geselecteerde fotomodellen. Op zijn oproep voor modellen reageerden maar liefst 350 tieners. Na de selectie bleven er negen kinderen over die volgens Ed precies bij de foto pasten zoals hij die wilde maken.

Zij werden gekleed in door Ed verzonnen en door Christa Post vervaardigde kleding. De zwaarden en dolken leende Ed van zijn vader. De modellen werden los van elkaar gefotografeerd.

De achtergrond is gemaakt op het strand van IJmuiderslag, maar volgens Ed niet meer als zodanig herkenbaar. Alle foto’s zijn tenslotte samengebracht in bovenstaand kunstwerk. Ze vormen een ‘uit de kunst’-beeld waaraan de gedreven fotograaf zes maanden werkte.

De foto werd vorige week feestelijk onthuld in de studio aan de Lange Nieuwstraat. Inmiddels is Ed bezig met een volgend project waarvoor hij binnenkort een oproep voor modellen doet. (foto: Ed Geels)