Zefierdag groot sportief succes

Als de school jarig is is het tijd voor een feestje. Wanneer de school een profiel heeft met sport en gezonde voeding vieren we het feestje natuurlijk sportief en gezond.

Vrijdag 14 oktober was het zover. Basisschool de Zefier vierde haar eerste verjaardag met alle leerlingen en heel veel hulpouders.

Alle leerlingen van jong tot oud deden mee aan sportclinics die door diverse verenigingen uit de regio werden aangeboden. Zo verzorgden Smashing Velsen en HCV’90 uit Velsen-Noord een volleybal- en handbalclinic in de sporthal.

Op de sintelbaan op het schoolplein was oud-Europees kampioene hordelopen Sharona Bakker actief met een hordeloopclinic. Op het veld voor de school waren Edo Knol en Frank Korpershoek, beiden spelers uit de Telstarselectie actief met een voetbalclinic. De warming-up en ropeskippingclinic werd verzorgd door Pro-Jump.

Een onderdeel was tevens om je eigen gezonde lunch te bereiden. De leerlingen hebben zelf komkommers, avocado en kikkererwten onder handen genomen en hier een heerlijke lunch van gemaakt met een zelfgeperst sinaasappelsapje.

Nu vieren alle Zefierleerlingen fit en voldaan herfstvakantie en kijken wij samen terug op een geslaagde dag waarop samenwerken, sportiviteit en een goede sfeer centraal stonden.