Zee- en Havenmuseum blijft dicht

IJmuiden – Veel musea openen volgende week voorzichtig weer de deuren, maar dat geldt niet voor het Zee- en Havenmuseum. Het bestuur heeft besloten om voorlopig nog geen bezoekers in het museum toe te laten. Reden hiervoor is dat van de vrijwilligers, die het museum draaiend houden, het merendeel 70 jaar of ouder is.

In het museum werd de afgelopen weken hard gewerkt. Het museum werd voorbereid op een veilige en verantwoorde heropening. Toch meent het bestuur dat het vooralsnog beter is om gesloten te blijven. Men vindt het niet verantwoord om de vrijwilligers, die op grond van de normen van het RIVM tot een risicogroep behoren, dienst te laten doen in het museum. Het bestuur volgt hiermee artikel 24 van het protocol van de Museumvereniging.

Daarin staat dat medewerkers en vrijwilligers die behoren tot risicogroepen wordt ontraden naar het museum te komen. Wel hoopt het bestuur dat het museum binnen afzienbare alsnog de deuren weer kan openen. Dan zullen de vaste collectie en de drie tijdelijke tentoonstellingen ‘Willem Eerland met Schepen in IJmuiden’, ‘Koopvaardij en Visserij 75 jaar bevrijd’ en ‘Werken in IJmuiden’ van Tiny Schepers weer gezien kunnen worden. (Foto: aangeleverd)