Zaterdag finalepartijen Hofstede Biljarttoernooi

Het Hofstede Biljarttoernooi is inmiddels vier weken aan de gang en na een enerverende strijd zijn de finalisten uit beide poules bekend. Na een weekje rust kunnen zij zaterdag in het finaleweekend weer volop aan de bak.

In poule A won de Watertoren haar laatste wedstrijd tegen de Dukdalf met ruime cijfers. De eindstand was 92-78 in het voordeel van de Watertoren. De andere wedstrijd in deze poule tussen Hofstede A en IJmuiden eindigde in een gelijke stand namelijk 81-81.

Hierdoor eindigt de Watertoren als eerste met 263 punten in deze poule. Tweede is IJmuiden met 255 punten, derde is Hofstede A met 247 punten en als vierde eindigt de Dukdalf met 231 punten. De twee laatst genoemde teams zijn nu uitgespeeld.

In poule B werd maar één wedstrijd gespeeld namelijk Terras tegen Heerenduinen.

Na een spannende strijd won de Heerenduinen met 86-84. Hierdoor eindigt de Heerenduinen met 258 punten als eerste in haar poule. Als tweede eindigt het Visserhuis met 252 punten.

Derde werd Hofstede B met 236 punten en als laatste eindigde het Terras met 235 punten. Hierdoor zijn Hofstede B en het Terras uitgespeeld terwijl de Heerenduinen en het Visserhuis zich hebben geplaatst voor de finaledag.

Een en ander resulteert in de volgende finalepartijen die op zaterdag 30 januari worden gespeeld. Om de eerste en tweede plaats strijdt de Heerenduinen tegen de Watertoren. Deze wedstrijd begint om 13.00 uur. Om 09.00 uur spelen IJmuiden en het Visserhuis om de derde en vierde plaats.

Direct na afloop van de middagpartijen vindt de prijsuitreiking plaats. Voor het winnende team staat een fraaie wisselbeker klaar. Verder krijgt de beste speler van het toernooi de Johan Helder trofee uitgereikt. Deze laatste prijs wordt jaarlijks uitgereikt en is dus geen wisseltrofee.