WVIJ zwemt door: twee afzwemmomenten in mei

IJmuiden – Na meerdere afzwemmomenten in maart en april heeft WVIJ in mei wederom een groot aantal zwemdiploma’s kunnen uitreiken. Op 8 mei waren A en B aan de beurt en op 18 mei was het de C-groep. Voor sommige afzwemmers zaten er slechts enkele weken tussen hun A- en B-diploma. Omdat het wedstrijdzwemmen pas op 20 mei weer van start kon gaan, hebben de leszwemmers tijdelijk kunnen profiteren van extra lesuren en dat heeft resultaat gehad.

Op zaterdag 8 mei hebben Rense, Shorog, Charlotte, Myrthe, Jack, Emraan en Wim het A-diploma gehaald. Elise, Senna, Kick en Sil haalden hun B-diploma. Voor één meisje was het zelfs héél vroeg, zij kwam zelfs vanaf het vakantieadres in Drenthe teruggereden om af te kunnen zwemmen voor het felbegeerde A-diploma. En met succes, want het diplomazwemmen was zo gepiept, de kinderen deden het moeiteloos. En met A en B bij elkaar konden de A’tjes al even proeven aan ‘het gat’ op B-afstand, hetgeen een aantal zelfs al lukte!

Op dinsdag 18 mei hebben de volgende kinderen hun C-diploma gehaald: Levi, Roemer, Jadon, Yuna, Sterre, Yfke, Djelano, Björna en Annabel (certificaat C). Onder leiding van meester Leo lieten zij een uitmuntend goed niveau zien. Mooi afgemaakte zwemslagen met goed uitdrijfmoment. De borstcrawl en rugcrawl deden alle negen kinderen tegelijk en daarbij kwamen de echte wedstrijdzwemmers naar voren. Eenmaal buiten onthaalden de trotse ouders hun kinderen met spandoeken en roltoeters en natuurlijk had meester Leo voor ieder kind een persoonlijk woordje.

Einde aan de extra lessen

Een aantal gaat nu door met brevetzwemmen, deze zwemmers konden vorige week meteen weer het bad induiken. Nu de andere zwemactiviteiten ook weer kunnen starten, is een einde gekomen aan de extra lessen voor de ABC-groepen. ABC-coördinator Sonja Mol is erg tevreden over deze lessen: ,,Dankzij die extra lessen hebben niet alleen veel kinderen voor de vakantie hun diploma kunnen halen, maar is ook de doorstroming bij de andere lesgroepen goed gebleven. Bovendien hebben we ook een aantal nieuwe kinderen kunnen oproepen, zodat ook zij voor de zomer hun eerste lessen hebben gehad.” (Foto: aangeleverd)