Wokrestaurant Dokweg weer overvallen

Donderdagnacht is een medewerker van Wok Four You op de Kromhoutstraat in IJmuiden overvallen. Vermoedelijk liep de medewerker net naar zijn auto toen hij door twee mannen overvallen werd. Dat gebeurde net na middernacht.

Of de overvallers iets hebben buit gemaakt is nog niet bekend, maar ze zijn wel gevlucht in de auto van de medewerker. 500 meter verderop hebben ze de wagen verlaten op de hoek van de Amperestraat en de Dokweg. Mogelijk omdat ze de politie zagen komen. Ze zijn zeer waarschijnlijk het duingebied ingevlucht.

Een politiehelikopter en een politiehond hebben gezocht, maar niemand kunnen vinden. In de omgeving zijn wel verschillende personen gecontroleerd, zo ook een scooterrijder op de Dokweg ter hoogte van het bezinestation. De politie kreeg assistentie van de Koninklijke Marechaussee en een wagen van de waterpolitie.

Op 29 november vorig jaar is hetzelfde restaurant ook al een keer overvallen. Toen is er een worsteling geweest tussen medewerkers en twee gemaskerde overvallers. Deze overvallers zijn nooit gevonden. (foto: Ko van Leeuwen)