WK-brons voor karateka’s IJmond

Zondag 17 mei heeft Maarten Duijn uit Velsen-Noord en Marjoke Bangma uit Beverwijk Brons behaald  op het WK karate te Riga in Letland. Beide kwamen uit in de categorie Masters. Hans Korhorn uit Beverwijk en Gaby Rumping kwamen ook uit in de finale en beëindigde op een 4e en een 8e plaats wat een mooi resultaat is. 

De vier karateka’s sporten allen bij  Sportschool Jose en Frank Philipoom in Beverwijk. De discipline waar het team in uitkomt is de categorie karate Wado-ryu Kata’s Zowel Maarten Duijn als Marjoke Bangma hadden al veel ervaringen met wedstrijden op dit niveau. Beide zijn reeds meervoudig Europees, Wereldkampioen en winnaars van de Martial Games 2011.

Dit WK werd ook weer goed bezocht er waren zelfs deelnemers uit India en Argentinië. De concurrentie was hevig. Ondanks de hoge punten welke Maarten Duijn behaalde, moest hij een Italiaan en Ier voor zich duchten. ,,Deze resultaten worden mede gehaald door het vele trainen van het team.” In de aanloop naar deze wedstrijden werd dan ook 4 tot 5 per week getraind. “Je moet het ook echt leuk vinden om dit vol te houden op dit niveau. Elke training is weer een uitdaging.”

,,We hebben dan ook excellente trainers vanuit de sportschool en we nemen regelmatig deel aan seminars in binnen en buitenland.”

,,Het is en blijft elke keer weer een geweldige ervaring om met zoveel sporters uit alle landen van de wereld kennis te maken op dit soort wedstrijden, aldus Maarten Duijn.”

Buiten de sportschool in Beverwijk traint Maarten ook nog bij Dojo Doragon no Seishin Assendelft van Hans Waning.