Witte Leeuwinnen verliezen nipt van Beloften PEC Zwolle

Velsen – Na vier jaar hebben de vrouwen van Telstar voor het eerst weer een officiële wedstrijd gespeeld op Schoonenberg. De start in de KNVB-competitie Vrouwen Beloften was spannend, van hoog niveau en zeker niet makkelijk. PEC Zwolle is een ervaren ploeg die al jaren samen speelt en voor de Witte Leeuwinnen was dit hun eerste competitie wedstrijd samen. Na enkele weken van hard trainen en oefenwedstrijden was het zaterdagmiddag een echte testcase om te zien waar de ploeg staat.

Telstar begon sterk aan de eerste helft. In de 6e minuut was er een eerste kans voor Lala. Haar schot op doel ging net naast. Kira en Isa kregen kansen. Felle duels werden uitgevochten op het middenveld. PEC Zwolle zorgde voor een gevaarlijke situatie uit een vrije trap maar dit eindigde in buiten spel. Er was veel balbezit voor Telstar, een doelpunt hing in de lucht maar viel niet en met 0-0 ging men de rust in. Na de rust kreeg Floor twee mooie kansen. De keeper van PEC Zwolle pakte een terugspeelbal in haar handen waarna een vrije trap volgde. Ook die ging er niet in.

Meeste kansen voor Telstar

In de 71e minuut knalde Puck de bal met een mooi afstandsschot net naast.  In de 76e minuut was daar, wat tegen de verhouding in, een goal van PEC Zwolle. Telstar herpakte zich, Lize schoot in de 77e minuut net over. Kira maakte plaats voor Magenta. In de laatste minuten zette Telstar nog meer druk. Er volgde nog een vrije trap en een corner maar de gelijkmaker zat er, hoe verdient ook, niet in. Het spel van Telstar was goed, de meeste en beste kansen waren voor Telstar dat goed georganiseerd speelde. Aanvoerster Puck Donker: ,,Als team zijn we onze afspraken die we voor de wedstrijd hebben afgesproken, goed nagekomen. We hebben veel kansen gecreëerd, nu moeten ze er alleen nog in. We deden zeker niet onder voor PEC en ik ben benieuwd naar dit seizoen. Voor de eerste officiële wedstrijd hebben we het goed gedaan. Op naar meer!’’

Blij en trots

Ook trainer Hans de Winter kijkt blij en trots terug op deze eerste wedstrijd. ,,Ik ben trots op wat er op het veld en daarbuiten is neergezet. Voor de wedstrijd zit het verschil hem in de jaren ervaring. PEC Zwolle is jaren bezig, wij zijn debutant. We hebben het de ploeg ontzettend lastig gemaakt. Wij zijn nu acht weken bezig met dit team, we maken grote stappen. Ik ben benieuwd waar wij over acht weken staan!’’ Na dit eerste avontuur wacht aanstaande zaterdag de uitwedstrijd tegen Ajax. (Foto’s: Ronald Gringhuis / Telstar Vrouwen)