Winst en verlies voor VSV

Velserbroek – In de voetballerij zijn derby’s vaak dé kers op de taart en zaterdag was dit uit tegen EDO niet anders. De zondag 1 moest tegen Ankaraspor aantreden, die de vorige wedstrijd verrassend van Zwanenburg uit won. VSV strijdt volop voor een periode en mocht SVA nog misstappen begaan dan kan zo maar weer het kampioenschap in beeld komen, mits VSV blijft winnen.

Via doelpunten van Florent Lievense (3x), Rick Michielsen (3x), Joey Meijer, Jesse Posseth, Ravi Galjé en Bram Hillenaar liep VSV naar een 2-10 monsterscore uit. Zondag staat de thuiswedstrijd tegen Nieuw West United op het programma. De zaterdag 1 moest tegen EDO aantreden waarvan thuis knap met 2-0 van werd gewonnen. EDO drong in het begin aan maar VSV beschikt over een solide verdediging, die niet in gevaar kwam. Daarna herpakte VSV zich maar had de pech dat Justin Kunst niet in goede doen was, waardoor de kansen onbenut bleven.

Remco Knol had de stand in evenwicht kunnen brengen maar zag zijn inzet voorlangs gaan. In de tweede helft hetzelfde beeld. VSV kreeg de kansen maar EDO bracht met een schitterende lob van Miguel Groot de eindstand op 2-0. Zaterdag staat dé wedstrijd van het seizoen thuis tegen aartsrivaal Stormvogels op het programma. Ook hier geldt dat in de derde helft de verbroedering uiteindelijk wel weer gaat plaatsvinden en het nog lang gezellig zal zijn.