Westelijk deel Lange Nieuwstraat maandag weer open

De werkzaamheden aan het westelijke deel van de Lange Nieuwstraat zijn afgerond. Maandag gaat de weg tussen de rotonde en het Marktplein weer open. 

Met de afronding van Fase 1 en Fase 2 gaat tevens Fase 3 van start. De werkzaamheden verplaatsen zich dan naar het weggedeelte tussen het Marktplein en de Velserduinweg.

Voor het winkelend publiek en bewoners wordt een tijdelijk parkeerterrein geopend op het voormalige KPN-terrein aan de Merwedestraat. De winkels zijn te voet bereikbaar. Het bevoorraden van de winkels gebeurt via de achterzijde.

Bussen worden tijdelijk omgeleid via de Zeeweg (alleen 74 en 82), Heerenduinweg en Merwedestraat (3, 74, 75 en 82). Alle bushaltes ten westen van het Marktplein zijn vanaf maandag weer in gebruik.

Autoverkeer kan tijdens de werkzaamheden gebruik blijven maken van de Merwedestraat (tijdelijk tweerichtingsverkeer) en de Velserduinweg. De omleiding voor doorgaand verkeer loopt net als in Fase 1 en Fase 2 via de Minister van Houtenlaan en Heerenduinweg.

De winkels aan de oostkant van de Lange Nieuwstraat (Velserduinweg-Plein 1945) zijn de komende maanden bereikbaar vanaf Plein 1945 en de Velserduinweg. Parkeren kan daar gewoon voor de deur.

Sinds september 2015 wordt hard gewerkt aan een facelift van de Lange Nieuwstraat. Naast het vervangen van het riool wordt een nieuw wegprofiel aangelegd met fietspaden aan beide kanten en nieuw straatmeubilair. Daarbij wordt fors geïnvesteerd in de kwaliteit van de materialen.

Fase 3 duurt tot begin augustus. Daarna volgen nog Fase 4 (Velserduinweg-Plein 1945, augustus-november), Fase 5 (Plein 1945, december-februari) en Fase 6 (Velserduinplein, maart-juli). (foto: Friso Huizinga)