Wessel van Leeuwen jongste deelnemer NK Footgolf

Afgelopen zondag werd op de Drentsche Golf & Country Club het NK Footgolf 2016 gespeeld. Dit is het eindtoernooi waar de beste zestig footgolfers van het afgelopen jaar de strijd aangaan om de landelijke titel.

De deelnemers wisten zich te plaatsen via een van de kwalificatietoernooien of door hun positie op de landelijke ranking. Onder deze spelers bevond zich ook Wessel van Leeuwen, een speler uit Velserbroek. Met zijn 15 jaar was hij de jongste deelnemer die ooit aan een NK Footgolf heeft meegedaan.

In zijn shift speelde hij onder andere met Klaas Wijers (oud-speler van Telstar) en Michel Wilkes (de zoon van Faas Wilkes). Deze heren wisten het uiteindelijk tot de finale te schoppen.

De speler van Footgolf Velserbroek speelde niet zijn beste toernooi maar kan met trots terugkijken op zijn deelname aan dit NK waarmee hij heeft bewezen dat hij tot de betere spelers van Nederland behoort, een prestatie van formaat voor iemand van zijn leeftijd.

Björn Bulk uit Noordwijk wist uiteindelijk de titel te veroveren en bij de ex-profs ging Marcel Peeper (oud international) er met de cup vandoor.

Vanaf april 2017 zal Wessel opnieuw de strijd aangaan op de door heel Nederland te organiseren toernooien om zich opnieuw te plaatsen voor de grote eindstrijd.