Wel & Wee in oude tijden

Op zondag 26 september om 15.00 uur presenteert het Carminis Consort, hét ensemble voor oude muziek, het programma Wel & Wee. Een programma over liefde, vreugde, inktzwarte melancholie en het feit dat die soms dicht tegen elkaar aanliggen in Engeland en Italië. Een paar componisten: Thomas Morley, Giovanni Coprario, Daniel en Henry Purcell, Frescobaldi en Monteverdi.

Het Carminis Consort betaat uit Ineke Baksteen (sopraan), Margareth Iping (mezzo), Juun Voorhoeve (viola da gamba, barokgitaar en violone) en Tjalling Roosjen (klavecimbel). Men stelt: ,,Wij leggen ons met name toe op vocale soli en duetten uit de vroegbarok en barok. Dit is een repertoire dat naar onze indruk te weinig op concerten te beluisteren valt en meer aandacht verdient. Kenmerkend voor ons ensemble is niet alleen het feit dat we de ideale combinatie hebben met een sopraan en een mezzosopraan, maar ook een zeer gevarieerde bezetting in de begeleiding hebben.”

’t Mosterdzaadje is gevestigd aan de Kerkweg 29 in Santpoort-Noord. Kaarten kunnen via penningmeester@mosterdzaadje.nl en via de website www.mosterdzaadje.nl gereserveerd worden. (Foto: aangeleverd)