Weer geschreeuw op de hoek van Broekeroog

Velserbroek – Na anderhalf jaar is voor de rugbyspelers van The Smugglers het seizoen weer gestart. Anderhalf jaar lang bood het rugbyveld in Velserbroek een trieste aanblik. Af en toe was er doordeweeks een kleine training met zowel de jeugd als de senioren, meer zat er tijdelijk niet in. Maar afgelopen zondag was het zover, de eerste competitiewedstrijd van het seizoen.

Door Wil van Norden

Traditiegetrouw begint de dag met een uitgebreid Engels ontbijt, om daarna langzaam over te gaan tot de warming-up voor de wedstrijd. Tegenstanders waren de rugbyspelers uit Amstelveen. De wedstrijd ging gelijk op, maar aan het eind van de wedstrijd was het toch de Amstelveense RC die er met de winst van 7-14 vandoor ging. Er werd redelijk gespeeld met best veel nieuwelingen en doorstroming uit eigen jeugd, maar je zag dat het automatisme en het samenspel er nog niet in zat.

De trainers denken dat er met wat aanpassingen best kansen zijn om hoog in de competitie te eindigen. In ieder geval weer leven op de zondagmiddag op het rugbyveld van The Smugglers, waar Bart Bosman vanwege zijn vele goede tackles werd uitgeroepen tot man of the match. Heb je interesse om meer te weten over rugby voor zowel jeugd als senioren, kijk dan eens op www.thesmugglers.nl voor meer informatie. (Foto: Ad van Dijk)