Weer een Nederlands kampioen bij Dschen Dui

Santpoort – Op zaterdag 24 juni is voor het eerst het Open Nederlands Kampioenschap Golok Tanding georganiseerd door de Nederlandse Pencak Silat Federatie (aangesloten bij de FOG/NOC*NSF). De golok, het kapmes, is een traditioneel Indonesisch wapen binnen de Pencak Silat en wordt al jaren gebruikt in demonstraties. Het gevecht met de golok is nu in een wedstrijdvorm gegoten, waarbij deelnemers elkaar – met bescherming aan – te lijf gaan om punten te scoren.

Het lijf is 1 punt, het hoofd is 2 punten en er wordt met een poulesysteem gewerkt zodat alle deelnemers tegen elkaar uitkomen. Vincent Fabris (foto) kwam als runner up uit de poulewedstrijden, maar in de beslissende wedstrijden scoorde hij keer op keer met een welgemikte slag op het hoofd. In de halve finale stond hij tegenover een Indonesiër en kon hij gebruik maken van zijn lengteoverwicht om punten te scoren.

In de finale stond hij tegen een Belg die zeer bedreven is met de diverse wapens, maar door de training van Pa Kneefel kon hij zijn rust bewaren, de trucs van de Belg doorzien, de golok laten vliegen en punten scoren. Vincent is nu de eerste Nederlandse kampioen Golok Tanding. Vincent is inmiddels al 12 jaar Pelatih (coach) Pencak Silat en 27 jaar lid van de Santpoortse Sportvereniging Dschen Dui. In 2011 heeft hij het heft overgenomen van Pa Kneefel, die dit daarvoor deed.

Het bestuur van de vereniging is zeer verheugd met deze aanwinst en naast Hugo Nibte (derde dan karate en meerdere malen Nederlands en Europees kampioen) is er nu weer een Nederlands kampioen die in de vereniging lesgeeft. Heeft u interesse in Pencak Silat of Karate, Taekwon-Do, Jiu Jitsu, Tai Chi, Hatha Yoga of Chi Neng Qigong, bekijk dan de website www.dschendui.nl voor meer informatie. (Foto: aangeleverd)