Week van de Industriecultuur officieel van start

Vrijdagavond is de Week van de Industriecultuur officieel geopend met een avondvoorstelling van Egon Kracht. Dat gebeurde in het beeldenpark Een Zee van Staal in Wijk aan Zee.

Tot en met zondag 29 oktober vinden in het Noordzeekanaalgebied tal van activiteiten plaats die in het teken staan van industrie. Met een bomvol programma van onder meer theatervoorstellingen, haventochten, muziek, rondleidingen en spectaculaire lichtprojecties wordt de rijke historie, het heden en de toekomst getoond aan een breed publiek.

Geen regio in Nederland heeft zo’n verscheidenheid aan industriële complexen als het gebied rond het Noordzeekanaal. Aan de oevers pronken honderden monumentale gebouwen, een complete staalkaart van onze industriële talenten: molens, sluizen, gemalen, werven, pakhuizen, fabrieken, silo’s. Soms zijn de monumenten nog gewoon in gebruik, na een geschiedenis die eeuwen omspant.

Vaak hebben ze al een andere bestemming gekregen, die de gebouwen verzekert van een nieuw leven. Het ontsluiten van de verhalen en bijzondere plekken in dit gebied zorgt voor maatschappelijk draagvlak voor een duurzame toekomst van het industrieel erfgoed en het wonen in een industriële omgeving.

Klik hier voor meer informatie over de Week van de Industriecultuur. (foto: Jeroen van Duijn)