Watertoren wint Hofstede biljarttoernooi

Onder zeer grote belangstelling zijn afgelopen zaterdag de finales van het 18de Hofstede biljarttoernooi gespeeld.  Als winnaar van het toernooi kwam het team van de Watertoren uit de bus.

In een enerverende finale versloegen zij de biljarters van Heerenduinen met ruim verschil (88 tegen 75). Een trotse Jan Zijlstra mocht voor zijn team de felbegeerde wisselbeker in ontvangst nemen.

Tot beste speler van het toernooi werd Dick de Haan van team de Hofstede uitgeroepen. Hij speelde 247 punten bij elkaar. Hij bleef daarmee John Warmerdam van de Hofstede met 226 punten en René Stammis van Velserbroek en Rinus van Henten Heerenduinen, beiden met 208 punten in de puntentelling ruim voor. Dick kwam hierdoor in het bezit van de in 2013 nieuw geïntroduceerde Johan Helder trofee. Gezien het door hem vertoonde spel een prestatie van formaat.

Ook de strijd om de derde en vierde plaats was beslist de moeite van het bekijken waard. Hier bleek Velserbroek duidelijk een maatje te groot voor de Hofstede en won met 84 tegen 76.

En dat de biljartsport bij de 55-plussers nog steeds verbroederd was wederom duidelijk te merken. De belangstelling in het wijkcentrum tijdens de wedstrijden was overweldigend en hoe verbeten er tijdens het toernooi ook voor de partijwinst werd gestreden. Na afloop was er ruimschoots gelegenheid om onder het genot van een hapje en een drankje de onderlinge contacten verder te verstevigen.

Al met al reden voor het bestuur om volgend jaar weer een Hofstede biljarttoernooi te organiseren. (foto: aangeleverd)