Warm afscheid van Maaike Tromp

Zaterdagmiddag heeft Driehuis en omgeving op hartverwarmende wijze afscheid genomen van Maaike Tromp, de eigenaresse van de gelijknamige winkel met wijn, koffie, thee, tabak en cadeau-artikelen aan de Driehuizerkerkweg.

Mensen stonden zelfs buiten in de rij voor een handdruk, een zoen en een persoonlijk woord. Er kwamen ruim 500 mensen op het afscheid af. Op verzoek van Maaike werd er gedoneerd voor het Bijna Thuis Huis in Santpoort-Noord.

Maaike Tromp nam 24 jaar geleden de tabakszaak over van Piet de Ruyter en veranderde deze in de loop der jaren in een paradijsje met de heerlijkste koffie, thee en wijn. Maaike had zich daarvoor verdiept in de mooiste thee- en koffiesoorten en voltooide een opleiding tot vinoloog. Maar het werd het sjouwen met de vele dozen wijn werd haar te zwaar. Reden om te stoppen met haar geliefde winkel.

Klanten hoeven haar niet echt te missen want Maaike blijft in Driehuis wonen. In de toekomst zal zij haar man Ron Pointl meer bijstaan bij zijn wijnhandel in Hoofddorp. Met een tevreden gevoel kijkt zij terug op haar jaren in de winkel en het afscheid: ,,Ik voelde mij zo gewaardeerd en wil dan ook iedereen hartelijk bedanken dat zij de moeite hebben genomen om langs te komen.’’

Lara le Goff-van Beelen nam direct contact op toen afgelopen zomer bekend werd dat Maaike wilde stoppen. ,,Ik wilde eigenlijk 24 jaar geleden het winkeltje van ome Piet al overnemen’’, vertelt zij. ,,Maaike was me toen voor. Als klein meisje kwam ik al in de winkel om sigaretten voor mijn moeder te kopen.’’

Lara werkte jarenlang in de financiële sector, de laatste jaren bij Rabobank Nederland. Met haar Franse man Loïc woonde zij een aantal jaren in Frankrijk, maar Driehuis riep haar terug. ,,Hier voel ik me thuis en ik ben dolgelukkig dat ik de winkel kan overnemen. Veel ga ik niet veranderen. Ik ben nog bezig met de vooropleiding tot vinoloog. De proeverijen blijven, maar daar wil ik ook de achterkamer bij betrekken. Wel wil ik wat lekkere kaasjes aan het assortiment toevoegen. Alleen de naam van de winkel verandert. Als eerbetoon aan de eerdere eigenaar wordt de naam: Ome Piet Wijn & Zo.’’

Lara draait al sinds september mee in de winkel en is vanaf deze week als eigenaresse fulltime in de winkel te vinden, waar zij de klanten net zo deskundig en gemoedelijk zal ontvangen als Maaike Tromp. De opening is zaterdag om 08.30 uur. (foto: Reinder Weidijk)