‘Vul uw donderdagavonden met duurzaamheid’

Du-Dock, de duurzame pop-up store in het centrum van IJmuiden, verzorgt in de maand december op de donderdagavonden een gevarieerd programma met betrekking tot energiebesparing en duurzaamheid.

Sinds de housewarming staat de koffie en thee op woensdag- en vrijdagmiddag van 13.00 tot 17:00 uur voor u klaar. Op de donderdagen transformeert de informatie- en advieswinkel tot een presentatie- en workshopruimte, waar altijd tijd is voor gesprek en individueel advies.

Donderdag 1 december kunt u mee op stap voor een demonstratie van de warmtecamera. Samen met Niels Tijhuis van Omgevingsdienst IJmond en de Onafhankelijk Energie Coach Ben Wouda uit IJmuiden gaat u met de warmtecamera kijken waar woningen energie verliezen en waar isolatie het meeste nut heeft.

Op donderdag 8 december kunt u warm en knus komen kijken naar een film over de kracht van de lokale gemeenschap. In Transition 2.0 is een inspirerende film over gewone mensen wereldwijd die bijzondere dingen doen voor een gezonde planeet en voor vitale gemeenschappen. Na de film, die ongeveer een uur duurt, wordt er samen nagepraat over herkenbaarheid, kansen en obstakels voor ‘Velsen in transitie’.

Op 15 december is er een speciale informatieavond over zonnepanelen. Zonnepanelen-specialist Greeny Bros. uit Uitgeest beantwoordt al uw vragen over zonnepanelen. Ook laten zij zien hoe u zelf zonnepanelen kunt installeren op een pannendak of plat dak, waarmee u installatiekosten kunt besparen en zo uw rendement kunt verhogen.

Op 22 december kunt u alvast in de kerstsfeer komen met een gezellige bijeenkomst isoleren en slim inkopen, waar u onder het genot van een glaasje glühwein meer informatie krijgt over de voordelen van zowel isolatie als slim inkopen.

Voor de bijeenkomsten op de donderdagavond geldt de vaste inlooptijd van 19:00 uur met koffie, thee en een biologische koek. De avonden vangen aan om 19:30 uur. Meestal duurt de bijeenkomst tot 21:30 uur. Toegang is altijd gratis. Du-Dock is gevestigd aan Plein 1945 op nummer 3 in IJmuiden.

Zie ook www.facebook.com/DuurzaamDock.