Vrijwilligers Buurtbus in het zonnetje gezet

De fractie van D66Velsen heeft op 14 februari de jaarlijkse Valentijnstaart uitgereikt aan de vrijwilligers van de Buurtbus. Deze vrijwilligersorganisatie zorgt inmiddels al enkele jaren in voor een kleinschalige buurtbusverbinding (lijn 481) tussen Santpoort en Bloemendaal.

Doordat de bus echt de wijken in gaat kunnen veel mensen, veelal ouderen, langer zelfstandig blijven. Zij kunnen makkelijker zelf boodschappen doen, eropuit trekken of ergens op bezoek gaan. Voor velen is de Buurtbus dan ook van onschatbare waarde. Er wordt daarom veel gebruik gemaakt van deze verbinding. Connexxion zorgt daarbij voor het materieel.

Het bestuur en alle chauffeurs zetten zich hier geheel vrijwillig voor in, een prachtig initiatief dat D66Velsen van harte toejuicht. Met de Valentijnstaart willen zij al die vrijwilligers hartelijk bedanken!

De taart werd in ontvangst genomen door chauffeur Dick Reeuwijk, vrijwilliger van het eerste uur bij de Buurtbus. Bestuursleden José Groot en Jaap Bakker waren daar ook bij aanwezig. Tijd om de taart meteen uit te delen en op te eten was er niet, want de bus moest natuurlijk wel op tijd blijven rijden.

De Valentijnstaart is een jaarlijks initiatief van D66Velsen om een lokale vrijwilligersorganisatie in het zonnetje te zetten. Eerder kregen bijvoorbeeld al de vrijwilligers van landgoed Beeckestijn en de vrijwilligers van de Reddingsbrigade een taart op Valentijnsdag om hen te bedanken voor hun inzet. (foto: aangeleverd)