VriendenLoterij vervult hartenwens 7-jarige Mick uit Velserbroek

De hartenwens van Mick is in vervulling gegaan!

De 7-jarige Velserbroeker heeft een metabole ziekte en is groot fan van Ajax. Om hem een zorgeloze dag te laten beleven, haalde Rick Brandsteder, ambassadeur van Metakids, hem op in een knalrode Ferrari. Samen reden zij naar het trainingscomplex van Ajax waar Mick met alle spelers op de foto ging.

,,Ik heb een hele toffe dag gehad. Ik ben gek op voetballen en ik ben de grootste Ajax-fan. Ziyech is mijn favoriete speler en van hem kreeg ik aan het einde van de dag ook nog een Ajax-shirtje. Daar ben ik superblij mee!”

Femke, moeder van Mick: ,,Mick heeft een metabole ziekte; MCADD. Voor Mick is het heel belangrijk dat hij voldoende en regelmatig eet, zodat zijn energie goed op pijl blijft. Als Mick dat niet doet en hij wordt dan niet opgenomen in het ziekenhuis, raakt hij in coma en kan hij daaraan overlijden. Het is dus heel belangrijk dat we Mick zijn dieet altijd goed in de gaten houden.”

Over Micks hartenwens vertelt Femke: ,,Ajax is voor Mick alles. Hij kijkt alle wedstrijden! En als er dan nog iets is wat hij ook ongelofelijk cool vindt, dan is het wel een ritje maken in een Ferrari. Deze dag had voor hem niet beter gekund!”

In het RTL-programma PrijzenMarathon Wens was te zien hoe de hartenwens van Mick in vervulling ging. De hartenwens is hier terug te kijken.

De wens van Mick ging in vervulling binnen het kader van de VriendenLoterij PrijzenMarathon voor Metakids. Ruim 10.000 gezinnen in Nederland hebben één of meer kinderen met een metabole ziekte. Hun stofwisseling werkt niet goed en dat sloopt hun lichaam.

Metabole ziekten zijn zelfs één van de grootste doodsoorzaken onder kinderen in Nederland. Op dit moment organiseert de VriendenLoterij samen met Metakids de VriendenLoterij PrijzenMarathon.

Iedereen die tot en met 31 oktober gaat meespelen, draagt met de helft van ieder lot direct bij aan een landelijk samenwerkingsverband voor onderzoek en behandeling, zodat kinderen met een metabole ziekte snel en blijvend geholpen kunnen worden.

Zie ook vriendenloterij.nl/metakids.