Voorzitter neemt na 46 jaar afscheid van Wiawaha

Lies Duineveld heeft na 46 jaar afscheid genomen als voorzitter van scoutinggroep Wiawaha.

Na een carrière als padvindster, sherpa, leidster, groepsbegeleidster en voorzitter, werd het volgens haar tijd om het stokje nu aan iemand anders door te geven. In Martine van Hiele vond zij een waardige opvolgster voor deze functie. Op zaterdag 13 januari nam Lies afscheid van de ouders en leden en werd Martine aan hen voorgesteld.

Afscheid van de leiding en het bestuur nam Lies tijdens het traditionele leiding en bestuursuitje van afgelopen zaterdag. Maar daar bleef het niet bij. Terug in het clubhuis stond Lies nog een grote verrassing te wachten; een heuse bonte avond speciaal voor haar.

Alle leiding, veel oud-leiding en de oud-voorzitter waren aanwezig om Lies door middel van anekdotes, liedjes een ABC en een quiz nog even goed in het zonnetje te zetten. Ook was er bezoek van koningin Maxima, die Lies benoemde tot erelid van de groep. Het werd een gezellige avond met veel gelach om al die mooie herinneringen.

Afscheid nemen van zo’n trouw persoon is niet leuk. Gelukkig wil Lies de groep niet helemaal verlaten. Daarom stond er heel gepast: ‘Lies, het is geen doei of dag, maar tot ziens met een glimlach.’ (foto: aangeleverd)