telefoon

Voorkom BKR-registratie: dit en meerdere voordelen van een sim only abonnement

PARTNERBIJDRAGE

Waar we ‘vroeger’ onze gsm nog met prepaid tegoed oplaadden, kwam later de combideal van toestel + abonnement op de markt. Aantrekkelijk voor veel mensen, omdat ze voor een vaste prijs per maand hun mobiele abonnement kregen en tegelijkertijd hun mobiele telefoon terugbetaalden. Maar de wetgeving gooide roet in het eten en daarom kiezen steeds meer mensen tegenwoordig voor het sim only abonnement. We vertellen meer over het waarom en de voordelen van deze abonnementsvorm.

Flexibel en vaak het voordeligst

We zagen jaren geleden nog wel eens deals voorbij komen die erg aantrekkelijk waren, waarbij je stukken voordeliger uit was met de combideal (toestel + abo). Tegenwoordig zijn juist de sim only abonnementen erg betaalbaar. Daarnaast kun je ook nog eens tot in de puntjes je verbruik afstemmen. Niet meer te veel betalen voor een bundel die je toch nooit op krijgt.

Maak je bijvoorbeeld veel gebruik van data, maar bel je nauwelijks? Dan kun je die databundel hoog zetten en bellen beperken. Bovendien worden sim only bundels steeds toegankelijker: bij veel providers kun je die namelijk tussentijds ook nog eens aanpassen.

Benieuwd welke aanbieder het voordeligst is voor de gewenste bundel? Dan hoef je gelukkig niet alle providers af te struinen. Sim only vergelijken doe je via een vergelijker zoals ProviderCheck.nl. Daar spot je binnen een mum van tijd de beste deal.

BKR-registratie voorkomen

Sinds 1 mei 2017 krijg je een BKR-registratie ‘cadeau’ bij het afsluiten van een abonnement met telefoon. Dit geldt alleen als de prijs van het toestel hoger dan €250 is, maar goed, een smartphone vinden die goedkoper is dan dat, is tegenwoordig geen appeltje-eitje meer.

Wat is een BKR-registratie? Dat is een registratie waarbij er een ‘lening’ toegeschreven wordt op je naam. Je leent immers het toestel, omdat je het afbetaalt over een of meerdere jaren. Een BKR-registratie kan een negatieve invloed hebben op (het bedrag van) een hypotheek of lening die je in de toekomst wil afsluiten. Zonde, daarom verkiest men tegenwoordig liever sim only, zeker wanneer men verwacht dat men in de toekomst nog krediet wil afsluiten.

Smartphone langer gebruiken

Ga je voor een smartphone + abonnement, dan zit je daar veelal twee jaar aan vast. Veel gebruikers kiezen er na die tijd voor om een nieuwe combi-deal te pakken door een nieuwe smartphone en abo uit te kiezen. Dat was vroeger begrijpelijk, want de markt op het gebied van mobiele telefoons ontwikkelde zich in razend tempo en een gsm van twee jaar oud was dan ook met recht ‘achterhaald’ te noemen.

Tegenwoordig is dat anders. Natuurlijk zijn de nieuwste smartphones nóg beter en sneller, maar de verschillen zijn kleiner als ooit te voren. Een luxe smartphone kan dus zeker wel meer dan twee jaar mee. Sim only is in dit geval dus een betere abonnementsvorm. Bovendien zijn de prijzen van smartphones erg hoog en is het leven al duur genoeg. Zo’n 46% van de Nederlanders kiest dan ook liever voor een goedkoper abonnement dan voor een nieuw toestel.

4G abonnementen in opkomst

Met je mobiele data abonnement kun je onderweg gebruik maken van internet, ook als je geen wifi hebt. Woon je op een plek waar internet traag is, een slechte verbinding ligt? Heb je een woonboot of een vakantiehuisje? Dan kun je in gebieden met goede DSL-dekking kiezen voor een 4g abonnement voor thuis. Zo voorkom je dat de data van je sim only abonnement erdoorheen gaan.

Je ontvangt een router die voorzien wordt van een simkaart. Deze router haalt het signaal in huis waardoor je dus kunt genieten van een soort van wifi dankzij dit sim abonnement. Ideaal, want je kunt het bijvoorbeeld ook gebruiken op de camping. Daarnaast wordt deze vorm vaak gekozen als men in een buitengebied woont waar internet niet meer dan 30 Mbit/s downloadsnelheid behaalt.