Voorjaarsbloeiers op Beeckestijn

Velsen-Zuid – Nu de temperatuur overdag weer in de dubbele cijfers komt, barst op Beeckestijn het voorjaar volop los. De buitenplaats verandert razendsnel in een walhalla van voorjaarsbloemen. Je komt er ongelooflijk veel verschillende soorten tegen.

Op zaterdag 20 april, maandag 22 april (Tweede Paasdag), zondag 12 mei en zondag 26 mei neemt men belangstellenden van 12.00 tot 13.30 uur mee op een voorjaarswandeling over de buitenplaats. De gids vertelt van alles over de meer dan 40 soorten stinsenplanten die daar voorkomen.

Voor wie een hele dag wil genieten van de voorjaarsbloeiers in Noord-Holland heeft Natuurmonumenten samen met de Hortus Bulborum en Brasserie Beeckestijn een mooi arrangement samengesteld. Dit arrangement start op dinsdag 30 april en dinsdag 7 mei ’s ochtends met een rondleiding door de Hortus Bulborum in Limmen, gevolgd door een heerlijke lunch en rondleiding op buitenplaats Beeckestijn in Velsen-Zuid. Meer informatie over de excursies en de arrangementen is te vinden op: www.natuurmonumenten.nl/beeckestijn. (foto: Eveline Blok, Natuurmonumenten)