'Volendam', Jett Rebel, The Opposites en Golden Earring op Dutch Valley

Het hoofdpodium van Dutch Valley wordt dit jaar grotendeels bevolkt door artiesten uit Volendam. Jan Smit, 3JS en Nick & Simon zijn op zaterdag 8 augustus de ‘headliners’ van het festival dat voor de vijfde keer in de Velsen Valley in Spaarnwoude wordt gehouden. Andere grote namen zijn Jett Rebel, The Opposites, Golden Earring en DI-RECT, allemaal muzikanten met Pinkpopervaring. 
Organisator Aloys Buys van Dutch Valley: ,,We zijn erg trots op de onderscheidende en gevarieerde line-up van onze lustrumeditie. Met The Opposites en de Golden Earring hebben we acts binnengehaald die het publiek deze zomer nergens anders op een groot festival kan zien. We hebben nog een paar namen geheim gehouden. Daar kunnen we de fans van ons festival binnenkort nog mee verrassen. Eén ding is zeker, ook dit jaar krijgen ze weer het beste van Nederlandse bodem en het meest gevarieerde en uitgebreide aanbod.”
Met de Coen & Sander show en het Café Nol podium heeft Dutch Valley dit jaar twee primeurs op het programma staan. ,,We eren dit jaar het algehele Jordanese repertoire met een eigen ‘Bij ons in de Jordaan Stage’ en zijn heel erg blij dat het beroemde Café Nol uit het hartje van de Jordaan haar medewerking aan dit podium heeft willen verlenen”, aldus Buys. ,,Met de komst van Coen & Sander als presentatoren van het hoofdpodium zal het er op en rond het hoofdpodium nog uitbundiger en feestelijker aan toe gaan. De eindshow op het hoofdpodium in de grote vallei houden we nog even geheim, maar dat wordt zeker heel bijzonder.”
Dutch Valley was vorig jaar met 45.000 bezoekers volledig uitverkocht. Tickets kosten 27,50 euro en zijn verkrijgbaar via www.dutchvalley.nl/tickets. De organisatie laat weten dat er dit jaar geen kaarten worden verkocht via Vakantieveilingen.nl. (foto: Friso Huizinga)