Voedselinzameling door de kerken voor de Voedselbank Velsen

Velsen – Van 16 tot 21 oktober 2023 was het de week van de Voedselbanken. Dit valt dit jaar samen met de Wereldvoedseldag en de Wereldarmoededag  op respectievelijk 16 en 17 oktober. In de kerken wordt van oudsher bovendien op de eerste woensdag in november de zogenaamde ‘dankdag voor gewas en arbeid’ gehouden. Een moment om stil te staan bij wat de aarde ons elk jaar weer schenkt.

Om deze redenen wordt er daarom door de kerken een voedselinzameling georganiseerd voor de Voedselbank Velsen.

Wilt u meehelpen?

De Voedselbank Velsen heeft ons laten weten dat ze met name blij zijn met: zonnebloemolie of olijfolie, groenteconserven, soep in blik of zak, zilvervliesrijst, volkorenpasta, houdbare halfvolle melk, vis in blik, koffie of thee, couscous en havermout. Er is dit keer ook gevraagd voor spullen voor de schoonmaak zoals wasmiddelen, dweilen, sponzen, pedaalemmerzakken, stoffer en blik. En cadeaubonnen van supermarkten zijn extra welkom. Vanwege de houdbaarheid liever geen versproducten.

U kunt uw artikelen inleveren:

Zaterdag 28 oktober van 10.00 tot 13.00 uur bij de Dorpskerk, Burg. Enschedélaan 65 in Santpoort of bij het Kruispunt, Zon Bastion 3 in Velserbroek. Vrijdagochtend 27 oktober van 09.30 tot 12.00 bij de Naald, Frans Netscherlaan 12 , Santpoort. Namens de deelnemende kerken in Santpoort en Velserbroek, Carla van Woensel, carlavanwoensel@ziggo.nl.

Foto: aangeleverd