Voedselbank viert jubileum met certificaat en film

Tijdens de viering van het 10-jarig jubileum van Voedselbank Velsen ontvingen bestuurslid Stef van Sikkelerus en bedrijfsleider Frank Barnhoorn uit handen van de vice-voorzitter van de Vereniging van Voedselbanken Nederland, Tom Hillemans, het bewijs van het certificaat Groen.

Met dit certificaat heeft de Voedselbank voldaan aan de richtlijnen die men op landelijk niveau gezamenlijk heeft afgesproken om daarmee te kunnen voldoen aan de voedselveiligheid en voedselkwaliteit.

Tijdens de uitreiking gaf Tom Hillemans aan dat het op zich een prestatie is dat Voedselbank Velsen in betrekkelijk korte tijd erin geslaagd is om de code groen te behalen, maar dat het er nu vooral op aan komt om deze kwalificatie te behouden.

Er zullen onverwachte inspecties en controles volgen. Gezien het enthousiasme en de betrokkenheid van de medewerkers zullen zij er alles aan doen dit succes een vervolg te geven.

Dankzij Paul Zwart, Joop en Louise de Doodt van de videofilmclub uit de Dwarsligger kon tijdens deze bijeenkomst tevens een film gedraaid worden die een bijzonder heldere indruk geeft van de wijze waarop Voedselbank Velsen werkt.

Deze film zal ook deze week te zien zijn op Seaport TV. De tijden dat de film van maandag tot en met vrijdag wordt getoond zijn: 9.05 uur, 12.05 uur, 15.05 uur, 19.05 uur en 22.05 uur.

Tenslotte werd ook ambachtsbakker Bastmeijer uit IJmuiden als hofleverancier nog even in het zonnetje gezet.