Vlottrekken kotter IJM22 Black-Jack helaas weer mislukt

Zandvoort/IJmuiden – Afgelopen donderdag 14 december is er weer een poging gedaan voor het vlotten van de IJM22 Black-Jack. En helaas is deze poging weer mislukt. Het schip is wel weer een paar meter naar voren gekomen maar de verbinding tussen de Antheos en de IJM22 verbroken.

Door Ingeborg Baumann

Er werd rond 12.00 uur een geul gegraven zodat de kotter in een bassin kwam te liggen waar water in gepompt werd. Twee uur later arriveert de sleepboot. Deze wordt vastgemaakt aan de kotter. Nog een paar uur later breekt de sleepverbinding. Nieuwe pogingen tot verbinden mislukken.

Op de facebookpagina Garnalenkotter ijm-22 Black Jack is te lezen wat de plannen waren: ,,Aankomende donderdag zal de WR244 in samenwerking met de KNRM Zandvoort de verbinding gaan maken tussen de IJM22 en de sleepboot Anteos van Dutch Tender Service B.V. Dit is een krachtige sleepboot van 37 meter lang met circa 3200PK. Dit zou ruim voldoende moeten zijn om de kotter vlot te moeten trekken. Naar verwachting zullen wij om 15:30 een poging gaan doen om de Black-Jack vlot te gaan trekken. We zijn er van overtuigd dat dit gaat lukken zolang de verbinding niet breekt.’’ En dat gebeurde dus wel. Er zal nog een poging worden gedaan en er wordt gehoopt dat dat deze week of in het weekend nog gaat gebeuren.

Foto: Bas Groen