Vlog over blinde scholier in de prijzen

Vorige week vrijdag vond de feestelijke afsluiting plaats van de vlogwedstrijd ‘Het beste idee voor Velsen’. De vlogwedstrijd was georganiseerd door het John van Dijk Fonds.

Jongeren tussen de 11 en 22 jaar konden deelnemen aan de wedstrijd en een vlog maken over hun beste idee voor Velsen.  Er zijn in totaal 25 vlogs ingestuurd. Uit deze vlogs zijn zes genomineerden gekozen.

De genomineerden waren uitgenodigd om naar het gemeentehuis te komen waar de vlogs werden vertoond. De makers mochten hun filmpje presenteren aan wethouder Annette Baerveldt.

De jury heeft onder andere gelet op originaliteit van het filmpje, de uitvoerbaarheid van het idee en de kwaliteit van het filmwerk. Daarnaast konden de aanwezigen ook stemmen op hun favoriete filmpje.

De winnende vlog is ‘Zondag met Bronstring’ gemaakt door Stan Bronstring, Floris Trapman, Emma Bos en Sam Stephanus. Stan is blind en heeft een blindegeleidestrip nodig om zelfstandig bij de bushalte te komen. Na verbouwing van de bushalte is de gemeente vergeten om deze blindegeleidestrip terug te plaatsen. Middels de vlog vragen de jongeren hier aandacht voor. Inmiddels zijn alle tegels, op één na, weer teruggeplaatst.

Op nummer 2 eindigde de vlog ‘Streetart in de haven van IJmuiden’ en op nummer 3 eindigde ‘Meer groen in Velsen’.

Het John van Dijk Fonds is blij met alle inzendingen en de originele en creatieve ideeën die zijn aangeleverd. Alle inzendingen zijn ook doorgestuurd naar de betrokken wethouders. (foto: aangeleverd)