Villa's Culinair Wijntheater vrijdag van start

Dit Pinksterweekend staat het strand van Villa Westend voor de tweede keer in het teken van Villa’s Culinair Wijntheater, een zinnenprikkelend festival waarbij alles draait om wijn, eten en cultuur.
Het kloppend hart van het Wijntheater is de sfeervolle bedoeïnentent van Barend Havenaar en Barbara Verbeek. Bezoekers kunnen hier terecht voor een mooie selectie wijnen van Hans Moolenaar, de vaste leverancier van Villa Westend én partner van het Wijntheater. De gastheren- en vrouwen in burlesque kleding zorgen samen met de vinyl-dj’s voor een ongedwongen sfeer in het Wijntheater.
Langs de waterkant staan foodtrucks en verkooppunten van Pasta Casa (pizza, pasta en antipasti), Gerard van Es (gerookte vis), BBQ Fabriq (kippendij en hamburger), Bourgondisch Lifestyle (kaasplateau), Nagoya (sushi en teppanyaki), Frietelateur (snacks) en uiteraard Villa Westend zelf (softshell crab en speenvarken).
Het pop-up-restaurant wordt dit jaar gerund door Restaurant Fris uit Haarlem. Het met een Bib Gourmand onderscheiden restaurant staat voor eerlijke gerechten die – waar mogelijk – met biologische en lokale producten worden bereid. De koks laten zich inspireren door de Frans internationale keuken, maar deinzen ook niet terug voor culinaire interpretaties van Hollandse gerechten. Reserveren voor het 5-gangen diner inclusief wijnarrangement kan via info@restaurantfris.nl.
Een andere blikvanger wordt het drijvende theater op de Westbroekplas. Hier staan korte optreden gepland van Arie Koomen, Lonneke Dort, Isabel Nolte, Frederique Arnold, De Meisjes met de Wijsjes, Hun speelt en Emma Lou.
Op het strand komt een kindertheater waar leuke voorstellingen plaatsvinden, cupcakes versierd kunnen worden en waar gedanst kan worden in de silent disco. Kinderen kunnen elke dag zeilen met de bootjes van Zeilschool de Kaag/Watersport Academy Spaarnwoude.
De eerste dag van Villa’s Culinair Wijntheater, vrijdag 13 mei, staat in het teken van oesters. Bezoekers kunnen dan voor 1 euro per stuk genieten van deze zilte schelpdieren. Om 19.00 uur vindt de laatste voorronde plaats van het NK Oestersteken 2016.
Villa’s Culinair Wijntheater duurt van vrijdag 13 mei tot en met maandag 16 mei en begint dagelijks om 14.00 uur (vrijdag 15.00 uur). De toegang is gratis, maar voor parkeren wordt een bijdrage gevraagd. Zie ook www.villawestend.nl, www.wijntheater.nl of volg het evenement op Facebook.