Vijftiende Hofstede biljarttoernooi van start

In januari wordt alweer voor de vijftiende keer het Hofstede biljarttoernooi gehouden. Er zal worden gespeeld in twee poules in de speelsoort libre. 

Sinds 2012 is het toernooi uitgebreid tot zes bezoekende verenigingen, aangevuld met twee Hofstede-teams. Er zal op vijf zaterdagen en vier maandagochtenden worden gespeeld. De bezoekende biljartverenigin-gen zijn het Terras (uit Santpoort- Noord), Velserbroek (uit Velserbroek); Heerenduinen, Watertoren, IJmuiden en Dukdalf (de laatste vier komen allen uit IJmuiden).

De speeldata van de poulewedstrijden op zaterdag zijn 3, 10, 17 en 24 januari en die op maandagmorgen 5, 12, 19 en 26 januari. De finales zullen op zaterdag 31 januari worden gespeeld.

Op zaterdagochtend 3 januari zullen de teams van Hofstede A en Dukdalf het toernooi openen. ‘s Middags speelt het Terras tegen Velserbroek. Op maandagochtend 5 januari ontmoeten de teams van Hofstede B en Watertoren elkaar.

Gestreden wordt om twee bekers namelijk een wisselbeker voor het winnende team en een jaarlijks toe te kennen Johan Helder trofee voor de beste speler van het toernooi.

Alle ochtendwedstrijden beginnen om 9.00 uur en ’s middags wordt er om 13.00 uur gestart. Plaats van handeling: zorgcentrum De Hofstede van de Stichting Welzijn Velsen. Het adres is Aletta Jacobsstraat 227 te Velserbroek. Al met al belooft het weer een enerverend toernooi te worden. Belangstellenden zijn van harte welkom. De deur van het zorgcentrum staat voor u open.