Vijf dagen feest in centrum IJmuiden

Volgende week woensdag begint de vijfde editie van Zomerfestival.IJmuiden. Het feest op en rond het Kennemerplein duurt tot en met zondag 23 juli.

Het complete programma staat in de Zomerfestival.IJmuiden-special die is bijgevoegd bij de Jutter/de Hofgeest van deze week. Donderdagmiddag werd het eerste exemplaar overhandigd aan de organisatoren van het evenement.

Zomerfestival.IJmuiden start op woensdag 19 juli met een gevarieerde kindermiddag. Donderdag 20 juli vindt de Rabobank IJmond Kortebaan van IJmuiden plaats en op vrijdag is er een beachvolleybaltoernooi op het Kennemerplein.

Zaterdag staat de Kennemerlaan in het teken van de meer dan één kilometer lange jaarmarkt, vinden er dansvoorstellingen plaats om geld in te zamelen voor voedselprojecten in Venezuela en is er een straatvoetbaltoernooi voor de jeugd. Het festival wordt zondag afgesloten met de inmiddels traditionele foodmarkt. Inschrijven voor de activiteiten kan via www.zomerfestivalijmuiden.nl.

Het muziekprogramma van Zomerfestival.IJmuiden is ronduit spectaculair. Naast de ‘local heroes’ Daan van Putten, Esther en Peter de Haas, DJ Jack en Heer & Meester komen er een aantal grote namen naar IJmuiden. Wat te denken van Sharon Doorson, The Dirty Daddies en The Boston Tea Party met Xander de Buisonje? De muziek op het grote podium begint iedere avond om 19.00 uur.

De organisatie is een samenwerking aangegaan met .IJmuiden, het citymarketingconcept dat zich richt op wonen, werken en recreëren in de gemeente Velsen.