VG-festival Orkesten in Stadsschouwburg Velsen

IJmuiden – Op zaterdag 4 november vindt in de Stadsschouwburg Velsen het VG-festival Orkesten plaats. Tien orkesten presenteren zich met een optreden aan een groot publiek. Het gaat onder meer om big bands, amusementsorkesten en harmonieorkesten. In een afwisselend programma maakt u kennis met wat Velsen op het gebied van instrumentale muziek te bieden heeft. Klassieke en populaire muziek, filmmuziek, popmuziek, swing en swingjazz. Evergreens en hedendaagse hits, het komt allemaal voorbij!

Na de opening van het evenement door de wethouder (13.30 uur) zullen achtereenvolgens TwirlsTeam / Slagwerkgroep Soli (13.35 uur), New Harbour Winds (14.00 uur), Bigband Soli (14.45 uur), Seabreeze Big Band (15.30 uur), Klein Orkest Soli (16.15 uur), IJHmusementsorkest (17.00 uur), Soli’s Oud Goud (17.45 uur) en Harmonie Orkest Soli (18.30 uur) optreden. Tijdens de pauzes op het hoofdpodium spelen afwisselend Accordeonband RATS en het Velser Amusements Orkest in de foyer. Loop even binnen tussen 13.30 uur en 19.00 uur en laat u verrassen. De toegang is gratis!!

it festival wordt georganiseerd door de Culturele Stichting Velser Gemeenschap (VG) ter gelegenheid van het 70-jarig bestaan. De VG heeft als doel het bevorderen van het culturele leven in Velsen en fungeert als platform voor organisaties op het gebied van (onder meer) zang, muziek, theater en beeldende kunst. (Foto: aangeleverd)