Verkeershinder verwacht door werkzaamheden Velsertunnel

Rijkswaterstaat voert van 14 tot en met 18 september en van 21 tot en met 25 september ’s avonds en ’s nachts werkzaamheden uit aan de Velsertunnel. Verkeer richting Haarlem kan in deze weken geen gebruik maken van de Velsertunnel. Voor verkeer richting Beverwijk is steeds één tunnelbuis beschikbaar.

Van 21 tot en met 25 september vinden er naast werkzaamheden aan de tunnel ook wegwerkzaamheden plaats tussen knooppunt Beverwijk en de afrit IJmuiden. Weggebruikers moeten rekening houden met extra reistijd.

De werkzaamheden vinden plaats ter voorbereiding op de renovatie van de Velsertunnel in april 2016. De weg krijgt een nieuwe asfaltlaag en vangrail. Ook zijn er asfaltwerkzaamheden bij knooppunt Beverwijk. In de Velsertunnel worden de ruimtes naast de verkeersbuizen leeggehaald, schoongemaakt en krijgen goten voor de toekomstige installaties.

Tijdens de werkzaamheden van 20.00 uur ’s avonds tot en met 05.00 uur s ‘nachts wordt het verkeer omgeleid. Automobilisten richting Haarlem worden geadviseerd om te rijden via de calamiteitenbogen en de Wijkertunnel (A9). Verkeer in de richting Beverwijk en Wijk aan Zee wordt omgeleid over de A9 en kan via afslag Beverwijk de weg vervolgen.

Kijk voor meer informatie op www.vanAnaarBeter.nl of bel naar de Landelijke Informatielijn van Rijkswaterstaat: 0800-8002. (foto: Rijkswaterstaat)