Verenigingen gaan weer loten verkopen van Grote Clubactie

Vanaf 15 september gaan er weer 225.000 clubleden op pad om loten van de Grote Clubactie te verkopen. Leden van diverse Velsense verenigingen doen mee aan de jaarlijkse actie om hun clubkas een financiële injectie te geven. Maar liefst 80% van de opbrengst van de loten gaat direct naar de verenigingen.  

De Grote Clubactie beleeft dit jaar alweer de 46ste editie. ,,Verenigingen hebben de inkomsten hard nodig”, aldus directeur Frank Molkenboer. ,,Ze kunnen het goed gebruiken voor nieuwe doeltjes, tenues of een likje verf voor het clubgebouw. Het geld krijgt een goede en doelgerichte bestemming.”

,,Van elk verkocht lot à 3 euro gaat 2,40 euro direct naar de vereniging. Ook dit jaar kunnen vrienden, familie en inwoners van Velsen, de deelnemende clubs ondersteunen. Ze maken dan ook nog eens kans op één van de 32.000 prijzen uit de Grote Clubactie loterij!”

Jaarlijks doen er 5.500 sport-, cultuur- en hobbyverenigingen mee aan de landelijke actie. Zo’n 225.000 lotenverkopers realiseren daarmee samen rond de 9 miljoen euro. Verenigingen halen met deze actie per club gemakkelijk een bedrag tussen de 1.000 en 15.000 euro op.

Zie ook clubactie.nl. (foto: aangeleverd)