Velsens Lagerhuis-debat voor en door jongeren

In de debatreeks voor de gemeenteraadsverkiezingen is het zaterdag 17 maart de beurt aan de jongeren. In een Lagerhuis-setting gaan de jongste kandidaten van de tien partijen verbaal de strijd aan met elkaar en met jongeren uit het publiek. RTV Seaport zendt het debat in de Burgerzaal vanaf 14.00 uur live uit.

Het jongerendebat is een initiatief van het John van Dijk Fonds en Raadsplein TV. John van Dijk werd in 1990 op 26-jarige leeftijd gemeenteraadslid en kwam op voor de ideeën van jongeren. Het naar hem genoemde fonds is opgericht met het doel om de jeugd van Velsen zoveel mogelijk te laten meedenken en -praten over onderwerpen die hen aangaan en waarover vaak wordt beslist in de gemeenteraad.

In dat kader worden diverse activiteiten en projecten georganiseerd, waaronder schoolbezoeken en debatten zoals op 17 maart. Een jaar geleden was een soortgelijk Lagerhuisdebat, dat in het kader van de Tweede Kamer-verkiezingen werd gehouden, een groot succes.

Wil jij  iets veranderen, verbeteren of heb je een goed idee? Of wil jij je stem laten horen en aan de kandidaat-raadsleden laten weten wat jongeren belangrijk vinden voor Velsen? Meld je dan aan via info@johnvandijkfonds.nl en debatteer mee!

Het team van Raadsplein TV leidt de avond, die rechtstreeks én in herhaling wordt uitgezonden via het tv-kanaal en de website van RTV Seaport. (foto: RTV Seaport/Ron Pichel)