Velsenaren aan het woord tijdens Burgertop

Op zaterdag 11 februari vindt in Velsen voor het eerst een Burgertop plaats. Inwoners komen één dag bij elkaar om te bespreken wat zij belangrijk vinden voor hun gemeente.

Vandaag zijn 8.000 mensen die via een loting zijn geselecteerd, uitgenodigd voor de Burgertop Velsen om te brainstormen hoe hun gemeente nog mooier, beter en sterker kan worden. Om het echt een initiatief van de burgers te laten zijn, heeft de gemeente Velsen hiervoor ‘burgerbeest’ Remco Glas (foto) in de arm genomen.

,,Het is een mooi initiatief van de gemeente en als geboren en getogen Velsenaar ben ik er trots op dat ik de verbinding mag leggen tussen de inwoners van Velsen onderling en tussen de inwoners en de gemeente”, aldus een enthousiaste Glas. ,,De Burgertop is een bijeenkomst met een open agenda waar de inwoners de uitkomst met elkaar bepalen.”

,,In ieder geval wordt bij de nadere uitwerking van alle ideeën duidelijk wie de uitvoering van de ideeën oppakt. Zijn dit inwoners, is dit de gemeente, ben ik dat als burgerbeest of zijn het andere partijen? De gemeente Velsen kijkt in ieder geval welke ideeën een plek kunnen krijgen in de Strategische Agenda 2020. De kracht van een dergelijke Burgertop is dat inwoners met elkaar brainstormen over de toekomst van hun gemeente.”

Iedere inwoner en belangstellende kan alles volgen via de Facebookpagina Velsen op Koers of zelf actief meepraten in de openbare Facebookgroep Velsen op Koers. De openbare Facebookgroep is hét online brainstorm platform voor alles inwoners van Velsen. Hier kunnen mensen nu al de dialoog met elkaar aangaan en kan iedereen meedenken, ook als zij niet zijn uitgenodigd voor de Burgertop.

Zie ook www.velsenopkoers.nl. (foto: Bas Beentjes)