Velsen Virtueel Festival verbindt lokale evenementen

Velsen – De organisaties achter de grootste evenementen in de gemeente werken samen met citymarketing aan een virtueel festival waarbij muziek en cultuur centraal staan. De lege festivalterreinen en bijzondere locaties in Velsen dienen als decor voor de optredens van lokale bands en muzikanten.

Het Velsen Virtueel Festival vindt plaats op zondag 9 augustus, in het weekend waarin Dorpsfeest Santpoort, Dance Valley, Dutch Valley en PreSail IJmond eigenlijk zouden plaatsvinden. Zomerfestival.IJmuiden vult ook een deel van het programma in. Centrale uitzendlocatie is het Forteiland in IJmuiden, waar die dag vanzelfsprekend geen publiek aanwezig is. RTV Seaport zorgt ervoor dat de beelden in de huiskamer of de tuin te zien zijn.

,,De teleurstelling over het afgelasten van de evenementen tot 1 september heeft plaatsgemaakt voor energie om onze bezoekers toch een festivalgevoel te bezorgen’’, aldus Thijs Huijbens, die samen met de werkgroep van PreSail IJmond het initiatief heeft genomen voor het virtuele festival. ,,Tijdens PreSail zouden we de geest van Beeckestijnpop een plek geven op Havenpop. Nu dat niet door kan gaan, doen we het maar virtueel. Door ook de andere organisaties erbij te betrekken creëren we een festival waar iedereen, jong en oud, plezier aan kan beleven.’’

Veelzijdig

Citymarketing wil het virtuele festival gebruiken om te laten zien hoe veelzijdig en bijzonder de gemeente Velsen is. ,,Dat de evenementen deze zomer niet door kunnen gaan is natuurlijk jammer, maar ik word heel enthousiast van het idee om de mooiste plekjes in Velsen te gebruiken voor een virtueel festival’’, zegt citymarketeer Friso Huizinga.

,,Optredens bij de Ruïne van Brederode, in een lege schouwburg, in de Velsen Valley en op het Forteiland. Hoe bijzonder is dat? Als er dan ook nog festivalbeelden en promotiefilmpjes voorbij komen, dan is het feest compleet en sluit het heel goed aan bij de doelstellingen van citymarketing. Dit kan uitgroeien tot iets heel moois, waarbij vooral de verbindende en promotionele kansen mij aanspreken.’’ Artiesten die tot nu toe hun medewerking hebben toegezegd zijn Martin Buitenhuis van Van Dik Hout, Alderliefste, 100% Pret Band, The Local Boys en Heer & Meester. De initiatiefnemers verwachten dat hier de komende weken nog meer bands en muzikanten bijkomen.

Om ondernemers mee te laten profiteren van het Velsen Virtueel Festival wordt samengewerkt met de lokale horeca. Daarnaast kunnen ‘festivalbezoekers’ via het online portal bezorgeninvelsen.nl vanaf 1 juli een box met lokale producten bestellen. Deze producten zorgen ervoor dat je thuis een festivalsfeer kunt creëren. (Foto: aangeleverd)