Velsen speelt laatste beslissingswedstrijd

Op weg naar misschien een plekje in de eerste klasse stuitte Velsen afgelopen weekend voor de eerste van twee beslissingswedstrijden op VVIJ dat uitkomt in de eerste klasse.

Op het prachtige Sportpark Groenvliet in IJsselstein had Patrick Castricum al in de vijfde minuut een mogelijkheid. Zijn kopbal uit een vrije trap van Jesper Gutteling ging net naast. Kort daarna hield doelman Joey Swanink Rens Greveling van scoren af.

Aan de andere kant combineerde VVIJ zich een paar keer knap richting Velsendoel maar ook daar was men meestal goed bij de les. Wel speelde Randy Knoppel zich een keer op rechts vrij en leverde een prima voorzet af. Gelukkig was Vincent Cuvelier net iets eerder bij de bal dan spits Albert Woest.

Namens Velsen kopte Rens Greveling vervolgens net over na een voorzet van Donny Koning. Vlak voor rust redde Sander van der Lugt uitstekend na een schot van dichtbij van Albert Woest. Het spel golfde dus aardig op en neer en het wachten was op de eerste treffer maar én Velsen én VVIJ lieten verder enkele goede mogelijkheden onbenut.

Na rust noteerden wij een fraaie kans voor VVIJ maar met hulp van Mischa Plug hield Sander de 0-0 nog even op het bord. Het spel bleef heen en weer gaan. Halverwege de tweede helft kwam dan eindelijk het lang verwachte doelpunt.

Tim Groenewoud schudde een tegenstander van zich af en bereikte kilometervreter Angelo Beck. Beheerst schoot deze de bal binnen: 0-1. Kort daarvoor moest spits Patrick Castricum helaas afhaken met een gebroken neus na een nare botsing met libero Jeffrey Werken van VVIJ.

Terwijl iedereen bij Velsen dacht: niet gek zo’n overwinning in een uitwedstrijd viel in de extra tijd toch nog de gelijkmaker. Een corner vanaf de rechterkant werd bij de tweede paal door Arnoud Schonis binnen gekopt: 1-1.

Het zal spannen zondag a.s. om 14.00 uur op sportpark Driehuis als beide ploegen op herhaling gaan. U bent welkom: voor een speciale toegangsprijs van 2 euro krijgt u een gratis lot en een spannende wedstrijd. Tot zondag.