Velsen snelst groeiende BeestenBende-gemeente

In Velsen lopen nu al 30 teams van De BeestenBende, terwijl het leefbaarheidsproject met een hoofdrol voor basisschoolkinderen pas vorig jaar om deze tijd van start ging. In heel Nederland, waar De BeestenBende intussen al 12 jaar met succes actief is, is zo’n snelle groei nog niet vertoond.

,,Jong geleerd, oud gedaan. Zo tonen de jongeren in Velsen hoe het eigenlijk hoort. Het is wel van belang dat ze het niet alleen leuk vinden, maar ook het resultaat zien van hun inspanningen. Mooi om te zien hoe het project in onze gemeente aanslaat’’, zegt wethouder Floor Bal.

De ‘pilot’ voor De BeestenBende in Velsen startte afgelopen schooljaar met een uniek event. Want waar zo’n eerste evenement normaal gesproken ergens middenin de stad is,  kwamen de eerste Velsense teampjes bij elkaar bij strandpaviljoen Noordzee op het Kennemerstrand in IJmuiden, voor onder andere een zwerfafvalrace en een zoektocht naar haaien- en roggeneieren.

De BeestenBende is een gratis ‘club’, voor kinderen van 6 tot 12 jaar uit gemeenten in heel Nederland. Als BeestenBende-lid help je mee om je buurt schoon te houden voor mens én dier. Zie ook www.mijnbeestenbende.nl.

Lees verder in de krant van 25 augustus 2016