Velsen pakt volle buit in uitwedstrijd tegen RKAVV

Velsen / Leidschendam – Tegenstander RKAVV uit Leidschendam speelde, wegens coronaproblemen vorige week bij Silvolde, afgelopen zondag de eerste (thuis)wedstrijd. Eerder in 2020 verloor Velsen met 2-1 in Leidschendam ondanks diverse goede mogelijkheden. Kortom… voor beide ploegen een reden ervoor te gaan.

RKAVV drukte Velsen meteen via goed combinatiespel in de verdediging en noteerde al snel de eerste mogelijkheid. De vrijgespeelde Etienne Muishout schoot ongehinderd voorlangs. Remco Overdevest probeerde dat even later vanaf rand strafschopgebied maar Yorinn Albers was attent en kon de bal wegwerken. Pas na een minuut of twintig dook Velsen gevaarlijk op in de defensie van de thuisploeg. Uit een hoekschop legde Marc Kloosterboer de bal terug op Lennart Stuur die op zijn beurt Angelo Beck wist te vinden.

Angelo kogelde de 0-1 achter Mike ten Kroode, een schoolvoorbeeld van ‘tegen de verhouding in’ maar daar maalde Velsen niet om. Drie minuten later een nieuwe kans voor Velsen: Frencel Lewis passeerde zijn tegenstander binnendoor en schoot voorlangs. Ondanks dat RKAVV veel meer in balbezit was werd het niet echt gevaarlijk. Velsen speelde zeer gedisciplineerd en als er een moment was dat RKAVV probeerde de verdediging uit elkaar te spelen was daar altijd Yorinn Albers om een en ander te corrigeren.

Verdediging stond als een huis

Vlak voor rust een nieuwe kans voor Velsen. Een voorzet van Tom Kok belandde via Ritchie Agyapong en Lennart Stuur bij Marc Kloosterboer, maar zijn kopbal ketste op de lat. Na de thee bleef Velsen RKAVV verrassen via snelle tegenaanvallen. Zo gaf Bryan Dijkhuizen vanaf links een hoge bal voor het doel waar Lennart Stuur vrij stond om de bal binnen te tikken: 0-2. RKAVV probeerde van alles maar de combinaties werden veel te lang doorgevoerd en verder stond de verdediging van Velsen als een huis.

Aan de andere kant bleef Velsen gevaarlijk in de counter en testte Tom Kok tot twee keer toe de vuisten van doelman ten Kroode. Kort daarna ging Esin Gula van de thuisploeg er met een terechte rode kaart af na een zware overtreding op Ritchie Agyapong. Dat gaf Velsen wat meer lucht en er ontstond meer ruimte voor de bezoekers. Enkele goede mogelijkheden bleven echter onbenut tot een paar minuten voor het einde. Lennart Stuur bereikte via Marc Kloosterboer Angelo Beck voor 0-3 wat ook de wat geflatteerde eindstand werd. Een prima opsteker in ieder geval voor komende zondag thuis tegen Alphense Boys, waar Angelo start als topscorer van Velsen. (Foto: Frans van der Horst)