Velsen loopt warm voor zonne-energie

Het lijkt erop dat Velsen warm loopt voor zonne-energie, want de bijeenkomsten van Energiek Velsen over de gezamenlijke inkoopacties voor zonnepanelen en spouwmuurisolatie waren druk bezocht.

,,Een mooie opkomst die mede komt doordat de gemeente Velsen ons heeft gesteund in de communicatie en de subsidieregeling voor isolatie”, denkt Joost Kok van Energiek Velsen. Inmiddels heeft een groot deel van de bezoekers zich ingeschreven voor een van de of voor beide acties en weten veel Velsenaren de website te vinden waar men zich kan aanmelden.

Particulieren kunnen nog tot 10 april inschrijven. Kok: ,,Hoe meer inschrijvers, hoe beter we kunnen inkopen en hoe meer we zelf direct bij kunnen dragen aan opwekking van lokale groene energie en besparing. We gaan voor scherpe prijzen, maar ook voor de kwaliteit.”

,,We totaliseren de inschrijvingen en gaan dan aan tafel met lokale installateurs voor de zonnepanelen en met regionale bedrijven voor de isolatie, omdat gezien de speciale apparatuur voor isolatie hier regionaal wordt gewerkt door veel aanbieders. Subsidie voor isolatie vragen wij in overleg met de Omgevingsdienst in een keer gezamenlijk aan, waardoor ook huizen waar minder geïsoleerd hoeft te worden van de subsidie gebruik kunnen maken.”

Zie ook www.energiekvelsen.nl.