Velsen in beweging met Olga Commandeur

Dat je altijd en overal kunt bewegen, weet Olga Commandeur als geen ander. Al vele jaren houdt ze Nederland in beweging met haar oefeningen op televisie, maar ook op locatie. Juist in deze tijd van risico op besmetting met het coronavirus is het van groot belang om een goede weerstand op te bouwen. Dus kwam Olga vorige week woensdag naar haar geboorteplaats Velsen om in samenwerking met Sportloket Velsen de bewoners in beweging te krijgen.

Gekleed als kerstvrouw liet ze op drie locaties de bewoners deelnemen aan eenvoudige oefeningen die de spieren los en soepel maken. Elke dag enige tijd bewegen is essentieel voor een goede gezondheid. De voormalig topatlete is onder meer ambassadrice van Oldstars, een initiatief van het Nationaal Ouderenfonds, bedoeld om sporten voor ouderen te stimuleren en faciliteren. Dit keer kwam ze echter in opdracht van Sportloket Velsen naar Velsen, om samen met de bewoners van de Meershoef in Velsen-Zuid, het S.P. Kuijpersplantsoen in Oud-IJmuiden en de Bellatrixstraat in IJmuiden-Zeewijk te bewegen op vrolijke kerstmuziek. De bewoners konden vanaf hun balkons deelnemen aan de oefeningen, zodat het geheel coronaproof verliep. Niet alleen een mooi, positief moment zo in de laatste dagen van het jaar, maar ook een stimulans om in het nieuwe jaar gezond te leven en veel te bewegen. ,,Goed voor de weerstand, om corona eronder te krijgen’’, riep Olga Commandeur de bewoners toe. In de flatgebouwen rond het parkeerpleintje waar ze de oefeningen demonstreerden, werd volop meegedaan. Op het pleintje zelf lieten zich enkele belangstellende buurtbewoners zien, die wel toekeken, maar niet meededen. Dit in tegenstelling tot de kinderen uit de buurt, die wel het goede voorbeeld gaven en de oefeningen keurig uitvoerden.

Foto boven:

Gekleed als kerstvrouw liet ze op drie locaties de bewoners deelnemen aan eenvoudige oefeningen. Foto: Ton van Steijn

 
Enkele tientallen bewoners van het S.P. Kuijpersplantsoen namen vorige week woensdag rond het middaguur deel aan de bewegingsoefeningen. Foto: Bos Media Services