Uniek: trouwen in de poffertjeskraam

Ed Nieuwland, al 26 jaar bestuurslid van de Harddraverij Vereniging Santpoort, is vrijdagmiddag in de poffertjeskraam in Santpoort getrouwd met Immy Anderson. De keuze voor deze locatie was geen verrassing, want de vonk sloeg vorig jaar over tijdens Dorpsfeest Santpoort. Het huwelijk werd beklonken door een goede vriend van Nieuwland, ondernemer Steef Scholten, die speciaal voor deze gelegenheid was benoemd tot buitengewoon ambtenaar van de burgerlijke stand. In de gemeente Velsen mag in principe op elke plek worden getrouwd, zolang er maar een dak boven staat.

’s Avonds werd de jaarlijkse kermisexploitantenborrel gecombineerd met het huwelijksfeest van de Santpoorters. Het kersverse echtpaar ontving tientallen cadeau’s, waaronder een reischeque die werd aangeboden door de kermisexploitanten waarmee Nieuwland al vele jaren een goede band heeft.

Manus Masteling werd tijdens de borrel benoemd tot erelid van de Harddraverij Vereniging Santpoort. De bekende Santpoorter drong er eerder dit jaar bij het bestuur op aan om de naam van de zilveren trofee van de kortebaandraverij voortaan te verbinden aan Aart Aarts. Masteling wil met dit gebaar zijn vriend eren, die eind 2013 volkomen onverwachts overleed. Aart Aarts was, net als Manus Masteling, een enthousiast en gewaardeerd bestuurslid van de Harddraverij Vereniging Santpoort. (foto: Friso Huizinga)