Uitblinker Sacha Goossens op shirt van Oranje

Tijdens het Europees Kampioenschap hockey betreden het Nederlandse teams het veld in een heel speciaal wedstrijdshirt. Op het shirt staat namelijk de naam van uitblinker Sacha Goossens van HC Spaarndam. Het is een initiatief van de Rabobank om de clubvrijwilligers en hun onmisbare diensten in het zonnetje te zetten.

De Rabobank riep hockeyend Nederland op om de uitblinkers van hun eigen vereniging te nomineren. Dat gebeurde massaal. Bij HC Spaarndam werd Sacha uitgeroepen tot uitblinker van de club. Haar naam prijkt dus als eerbetoon op het EK shirt van Oranje. In totaal kwamen bijna 1.000 nominaties binnen, wat wel bewijst dat elke club zijn eigen stille krachten kent die er week in week uit voor zorgen dat alles op rolletjes loopt. Op www.rabosport.nl staat het shirt met alle namen afgebeeld.

Van het bijzondere shirt is ook een reuzenexemplaar gemaakt. Dat zal tijdens de wedstrijden van Nederland worden uitgerold op de tribune om de teams aan te moedigen op weg naar – hopelijk – de Europese titels. Na afloop van het EK worden de wedstrijdshirts van de internationals verloot onder alle uitblinkers.

Elke hockeyclub in Nederland kon haar onmisbare krachten een podium geven via www.rabosport.nl. Op deze site staan ook de meest bijzondere verhalen die zijn ingezonden. Want uiteindelijk hebben alle hockeyclubs samen een aandeel in de successen van Oranje, ook MHC Uitgeest, KHC Strawberries en BHC Overbos.

De Rabobank investeert structureel in de top en in de breedte van het hockey. Onze betrokkenheid geven we vorm door het partnership met de Koninklijke Nederlandse Hockey Bond (KNHB) en de ondersteuning van hockeyverenigingen. Met ongeveer 75% van alle hockeyverenigingen in Nederland heeft de Rabobank een (sponsor)relatie. Wij nemen hiermee een bescheiden aandeel in deze verenigingen, die op hun beurt van onschatbare waarde zijn voor onze samenleving.