UDC deelt Dance Valley-terrein anders in

Organisator UDC van Dance Valley heeft de indeling van het terrein aangepast. De tweede vallei is niet langer hard valley, maar staat zaterdag in het teken van house en techno. De hardere dancestromingen zijn verplaatst naar het hoger gelegen veld aan de kant van IJmuiden.

De 22ste editie van Dance Valley telt tien podia en tenten. De aftrap op het hoofdpodium wordt verricht door Joe Stone & Ferreck Dawn, twee Nederlandse dj/producers die aan de lopende band hitgevoelige tracks vol jaren ’90-samples afleveren. Joe Stone scoorde vorig jaar nog een grote clubhit met The Party (This is how we do it).

In de uren daarna staan onder meer Headhunterz, Otto Knows, Sunnery James & Ryan Marciano, Yellow Claw en W&W op het hoofdpodium. De eindshow komt voor rekening van Carnage, die eerder dit nog een spectaculair optreden verzorgde op het Ultra Music Festival in Miami. De Amerikaanse dj mixt dance met pop, hip-hop en rap.

In Chateau Techno, in de tweede vallei, zijn Kevin Saunderson, Speedy J en Surgeon de opvallendste namen, terwijl Mark Knight en ‘good old’ Benny Rodrigues hun draaikunsten vertonen op het House Stage. Het Nederlandse duo Mr. Belt & Wezol, bekend van de remix van jaren ’90-hit ‘Finally’, krijgt een eigen music club waarin ook de Zwitserse dj/producer Crookers draait.

Pal naast de klimwand hosten JP en Tom Harding hun HQ-podium. Deze dj’s waren in de beginjaren niet weg te denken van Dance Valley en hebben een trouwe schare fans aan zich weten te binden.

Tickets voor Dance Valley zijn verkrijgbaar via deze link. Per fiets is het evenemententerrein uitsluitend bereikbaar via de Oostlaan in Velserbroek en het Tacitustunneltje onder de A9. De Amsterdamseweg is afgesloten voor alle verkeer. (foto: UDC)