Twintig paarden van start in de Kennemerlaan

Op de Kennemerlaan in IJmuiden verschijnen donderdag twintig paarden aan de start van de Rabobank IJmond Kortebaan van IJmuiden. Dat heeft de organisatie zojuist bekendgemaakt.

Onder de deelnemers is de winnaar van 2017, Calistokingsdeep, die wordt bereden door Lindsey Pegram. Runner-up John de Leeuw gaat de strijd aan met een ander paard dan vorig jaar: Birdy de Neuilly. Stal de Groningers komt in totaal met vier paarden naar IJmuiden. Ook de familie Pools is weer van de partij.

De totalisatoromzet van de kortebaan op de Kennemerlaan zit al jaren in de lift. Vorig jaar werd online en offline voor bijna 44.000 euro verwed, ruim 20 procent meer dan in 2016. Donderdag kan vanaf 12.00 uur worden ingezet bij het mobiele wedkantoor in de Napierstraat.

Met de kortebaandraverij op de Kennemerlaan gaat tevens de strijd om de vierde Rabobank Pikeursprijs van de IJmond van start. De resterende koersen zijn in Santpoort, Beverwijk en Heemskerk.

De Rabobank IJmond Kortebaan van IJmuiden is onderdeel van het Zomerfestival .IJmuiden, dat vandaag begint en tot en met zondag duurt. Zie ook www.zomerfestivalijmuiden.nl. (foto: Zomerfestival .IJmuiden/Machiel Kraaij)