Tweehonderd clubs in regio Haarlem-IJmond verrast met cheque Rabo ClubSupport

Regio – Leden van Rabobank Haarlem-IJmond hebben afgelopen periode gestemd op hun favoriete club. Met ruim 37.000 stemmen te verdelen onder 772 clubs en verenigingen in de Metropoolregio Amsterdam. In de regio Haarlem-IJmond zijn tweehonderd clubs verrast met een cheque. Zo draagt ook Rabobank een steentje bij aan de maatschappelijke doelen en ambities van verenigingen in Nederland.

Roeivereniging De Stern was één van de deelnemers, zelf doen ze al jaren naar tevredenheid mee. Het clubhuis van de roeivereniging is verhuisd van IJmuiden naar een prachtige plek bij Zijkanaal C in Velsen-Zuid. En hiervoor konden ze de bijdrage van Rabo Clubsupport goed gebruiken want er moet nog een nieuw vlot aangelegd worden. ,,Zonder vlot om de boten aan te leggen komen we niet aan, help ons om een mooi vlot aan te schaffen’’, luidde de oproep van de vereniging.

Stichting Paardrijden Gehandicapten in het Zadel, ook deelnemer van het eerste uur, gaat nieuwe caps en kleding aanschaffen. De manage werkt veel met vrijwilligers en deze groep begeleid elke maandag een groep mensen met een lichamelijke en/of verstandelijke handicap om te kunnen paardrijden. Deze lessen zijn zowel therapeutisch als recreatief met als doel plezier en gezondheidsverbetering van de ruiters. Waarbij veiligheid voorop staat, dus nieuwe caps en kleding is zeer welkom.

Rabo ClubSupport 2023

Iedereen verdient een club. Een plek waar je welkom bent, elkaar ontmoet, en waar je helemaal jezelf kunt zijn. Daarom ondersteunt de coöperatieve Rabobank al twintig jaar verenigingen door heel Nederland met Rabo ClubSupport. Een gezond verenigingsleven is een belangrijk onderdeel van een duurzame en leefbare regio Haarlem-IJmond. Samen met de partners NOC*NSF, LKCA en verschillende bonden biedt Rabobank clubs en verenigingen kennis, netwerken en financiële ondersteuning. De bank biedt vanuit haar coöperatief dividend, een fonds om de regio te versterken, extra hulp aan de verenigingen met de meeste stemmen. Zo helpt de bank om het verenigingsleven in Nederland duurzaam en toegankelijk te houden. Kijk op www.rabobank.nl/leden/clubsupport voor meer informatie.

Op de foto:
Overhandiging van de Rabo ClubSupportcheque aan roeivereniging De Stern. Foto: (Rabobank Haarlem-IJmond)