Tweede Velser Oldtimerdag op 19 mei

Velsen – Na het grote succes van vorig jaar zal op zondag 19 mei voor de tweede keer de Velser Oldtimerdag worden georganiseerd. Diverse oldtimers zullen die dag naar het Vestingplein rijden, deels om ze te tonen aan belangstellenden en deels om een toer- puzzeltocht mee te rijden. Ook wordt een horecaplein ingericht en zijn er diverse attracties voor kinderen.

Aangemoedigd door het succes van de eerste Velser Oldtimerdag, die in september 2018 plaatsvond, heeft de organiserende Stichting Hidde besloten om er een jaarlijks evenement van te maken. Er zijn diverse oldtimers te bewonderen, niet alleen auto’s maar ook bromfietsen, bussen en zelfs een fiets op houten wielen. Omstreeks elf uur verlaten enkele oldtimers het plein om deel te nemen aan de puzzelrit. Ongeveer drie uur later worden de deelnemers weer terug verwacht, de prijzen (waaronder een smart watch) worden om 15.30 uur uitgereikt. 

Op het horecaplein zal een brandweer oldtimer ‘Barista’ te vinden zijn, maar ook diverse food trucks met onder meer echte Indische saté, hamburgers, hotdogs en diverse ouderwetse snacks. Met de Oldtimer Wijn op Wielen heeft de organisatie bovendien een echte wijnproeverij in huis. Ook is er een kleine braderie en de kinderen kunnen genieten van een draaimolen, rad van avontuur, schminken of een ritje met de Cabrio Bus. Bezitters van een oldtimer die zelf willen deelnemen aan het evenement kunnen zich via www.stichtinghidde.nl aanmelden.

Stichting Hidde organiseert de Velser Oldtimerdag om geld in te zamelen voor het organiseren van vakanties voor gezinnen die met kinderkanker zijn geconfronteerd. Door middel van de vakanties worden deze gezinnen in staat gesteld om even hun gedachten te verzetten en met elkaar te genieten. Daarvoor is veel geld nodig, alle steun is dus welkom. Via www.stichtinghidde.nl kan men vriend van de stichting worden. 

De Velser Oldtimerdag begint om 10.00 uur. (foto: aangeleverd)